Despre noi
COM ABM SRL, Cod Fiscal RO 7987023, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J 02/756/1995.
Activitatea firmei se desfasoara atat la sediul situat in Arad, str. Poetului nr. 6, cat si la punctul de lucru deschis in Arad, DJ Arad-Curtici km 3+265m
Conducerea societatii este asigurata de d-na Moldovan Margareta in calitate de administrator si d-l Moldovan Ioan – director. Capitalul societatii este detunt in parti egale de d-na Moldovan Margareta si de d-na Alda Viorica.
Activitatile economice desfasurate de SC COM ABM SRL sunt: cultura cerealelor, comerţul en-gross cu cereale servicii de conditionare si depozitare cereale, productia de energie electrica, tratarea si eliminarea deseurilor nepericuloase.
Societatea a fost înfiinţată în anul 1995, si are un capiotal social in valoare de 34.200 lei, varsat în părţi egale de cei doi asociaţi.
SC COM ABM SRL Arad realizează anual profit deşi toate eforturile erau permanent direcţionate spre achiziţionarea unor utilaje de producţie şi efectuarea unor investiţii.
Astfel dacă la înfiinţare în 1995 societatea îşi desfăşura activitatea în spaţii închiriate, incepand prin achiziţionarea unui uscător de cereale, primul de acest fel introdus in România, urmează achiziţionarea utilajelor pentru productia si transportul cerealelor. Anul 2004 se încheie prin amenajarea unei baze de preluare, uscare şi depozitare a cerealelor care se întinde pe o suprafaţă de 15.000 mp teren aflat în proprietatea societăţii noastre. Baza de preluare – depozitare este compusa din uscatorul de cereale, cântar electronic cu o capacitate de cântărire de 60 to, patru silozuri si o hala de depozitare a cerealelor cu o capacitate de 9000 tone, clădirea administrativă si laborator pentru analiza cerealelor.
Pentru extinderea activitatii am depus spre finantare un proiect pentru Programul Operational Sectorial 2007-2013 –CCE, Axa Prioritara IV, – „Centrala de Producere a Biogazului si a Energiei Electrice din Biomasa”, cu o valoare totala a investitiei de 25.628.678 lei, proiect ce s-a finalizat odata cu punerea in functiune a investitiei in data de 10.03.2015.
Capacitatea de productie a instalatiei este de 0.988 MW electric, si 0.990 MW termic.
Activitatea consta in depozitarea si insilozarea masei verzi, preluarea si alimentarea acesteia in fermentatoare.
Are loc un proces de fermentare anaeroba a acesteia in cele doua digestoare si ulterior in post digestor rezultand biogazul care este captat si condus la grupul de cogenerare unde are loc procesul de producere a energiei electrice si termice. In urma fermentarii, namolul rezultat este administrat pe terenuri agricole, fiind un excelent ingrasamant natural.
Instalatia contine doua motoare – generatoare marca JENBAHER dotate cu amortizor de zgomot de evacuare pe container acoperis care genereaza zgomot -65dB la 10 metri distanta, in camp deschis. Motoarele sunt amplasate in containere izolate fonic, pe atenuatoare de vibratii, din cauciuc pentru diminuarea vibratiilor.
Instalatia este compusa din:
– digestoare orizontale 2 buc, suprafata ocupata este de 388 mp
– digestor vertical, suprafata ocupata 460 mp
– stocator namol, suprafata 918 mp
– container CHP 2 buc, suprafata 74 mp
– container tehnic, suprafata 24 mp
– siloz suprateran, suprafata 3520 mp
– bazin dejectii animale si colectare ape pluviale, suprafata 56 mp
– rezervor vidanjabil, suprafata 4 mp
– drumuri , platforme si alei
Pentru transportul si manipularea masei verzi, societatea mai detine:
– tractoare agricole – 4 buc;
– remorci cu perete impingator – 4 bucati – pentru transportul masei verzi din camp la locul de depozitare;
– cisterna vitanja – cu sistem de incorporare in sol a namolului – pentru transportul dejectiilor si a namolului rezultat dupa fermentare;
– incarcator frontal – pentru alimentarea cu masa verde a fermentatoarelor